Riasztó – nem csak a járműbe

riasztó

A riasztó természetesen a leghatékonyabb, hogyha a járműbe van beleszerelve. Azonban nagyobb meglepetést tud okozni, ha nem csak egy helyen van.

További riasztó sajnos szinte csak olyan esetben jöhet szóba, ha a gépjármű nem a szabadban van elhelyezve, hanem zárt, fedett részen van. A mozgásérzékelős riasztó ugyanis olyannyira érzékeny, hogy bármikor képes azonnal beindulni.

Ezek a kiegészítő biztonsági kiegészítők már néhány ezer forintért beszerezhetőek, így mindenképpen érdemes rá befektetni. A járműn kívül elhelyezett riasztó ugyanis meglepetésként érintheti a rossz akaró betörőt, így az is előfordulhat, hogy megfutamodik, ha meghallja a hangját.

A legtöbb áruházban kapható sima, egyszerű, elemmel működő mozgásérzékelős riasztó, ami igazából teljesen megfelel a célra, hogy tudd, veszélyben van a gépjárműved. Szereld fel olyan helyre, ahol nehezen elérhető, de mégis érzékeli, riaszt, ha van valaki a közelben. Az, hogy nehezen elérhető legyen kiemelkedően fontos, ugyanis ezek a készülékek nagyon könnyen tönkretehetőek, kikapcsolhatóak. Elég, ha kiveszi az elemet vagy földhöz csapja és sajnos már el is hallgatott.

riasztó

Azonban ha a riasztó magasan van felszerelve, vagy sok minden torlaszolja a megközelítését, akkor az az egy perc bőven elegendő, hogy meghalljad, ha valaki idegen mászkál a garázsban. Az éles hang nem halkul el mindaddig, amíg azt az arra alkalmas távirányító készülékkel ki nem kapcsolod.

Egy komolyabb készülék persze még nagyobb védelmet nyújt! Akár videó felvételt is készít a történtekről, amely bizonyítékul szolgálhat a későbbiekben. Ezen felül nehezebben hallgattathatóak el, így megéri körülnézni a kínálatok között.

A kiegészítő már csak azért is megéri, mert így a járműveden felül megóvhatod a többi értékedet is az esetleges eltulajdonítástól.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*