Mindenre kiterjedő gépjárművédelem

gépjárművédelem

Mit tudsz tenni, ha nem tudsz mindenféle biztonsági szerkezetre pénzt kiadni, mégis egy kicsit biztonságosabb helyzetben szeretnéd tudni járművedet?

Parkolás fedett, zárt helyen

A legjobb, ha garázsban tudod tárolni az autódat. Egy lakattal, zárral felszerelt garázs garantáltan nagyobb védelmet nyújt a lopások ellen, a pláne, hogy közben megóvhatod az időjárási károktól is. Nem feltétlenül a hosszú távú roncsolódásra, mint például a rozsdásodásra kell gondolni – a jégeső, szeles időben a nagyobb ágak, esetleg cserepek mind-mind fenyegetik a gépjármű biztonságát.

Ha garázsod nem is áll rendelkezésre, az utcán való parkolásnál mindenképpen biztonságosabb, ha beállsz vele egy zárt udvarra.

gépjárművédelem

Parkolás megvilágított helyen

Ha nincs lehetőséged kerítésen belüli parkolásra, igyekezz a járművel kivilágított, lehetőleg forgalmas helyen megállni. Motor esetében erős, vastag lánc használata mindenképpen ajánlott. Sötét, viszonylag kihalt utakon való parkolás vonzó lehet a tolvajok számára, hiszen jóval kisebb a kockázat a lebukásra.

Próbálj meg olyan helyen félreállni, ahol megvédheted az egyéb károktól is – például kerüld a fák alatt történő parkolást.

Ne hagyd sehol elől a pótkulcsot

Igen, bizony, sokan kényelemből a kulcsot a járműnél hagyják. Ez történhet akkor, amikor elutazik valaki és a parkolóban egy megbeszélt helyen így adják át egymásnak a járművet, vagy strandolásnál nem akarják, hogy a kulcs elvesszen, de ezeken kívül persze számos más oka is lehet.

Az jármű tolvajok ezekre az alkalmakra kapnak a leginkább. Ismerik ezeket a praktikákat, tudják, hogy hol kell keresni a kulcsot és számos esetben ki is figyelik ezeket a helyzeteket. Ha egy mód van rá, soha ne hagyd a kulcsot őrizetlenül a járműnél, bármilyen biztosnak is gondolod annak az elrejtését.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*