Autód védelme helymeghatározás alapján

helymeghatározó

Az autó lopását sokszor a riasztó és egyéb biztonsági felszerelések sem tudják meggátolni. A problémát, hogy reggelre hűlt helye van az autónak vagy a motornak, csupán a helymeghatározó tudja megoldani.

Helymeghatározó hasznossága

Az autóba vagy motorba szerelhető GPS segítségével könnyedén meg lehet találni az eltulajdonított járművet a helymeghatározás funkció segítségével. A szerkezet nem nagy, könnyen el lehet rejteni úgy, hogy a tolvaj még akkor sem találja meg, ha számít rá, hogy esetleg lehet benne.

A készülék megadja a jármű pontos helyét, ahova ha gyorsan érkezik ki a rendőrség, van rá esély, hogy a kocsi vagy motor még nincs darabokban. Sajnos az ellopott járműveket pillanatok alatt, akár néhány órán belül apró darabokra szedik szét. Amíg a helymeghatározás céljából felszerelt készüléket nem találják meg benne, addig minden bizonnyal meg lesznek az elkövetők és a jármű is.

Helymeghatározó

Helymaghatározó előnyei

A készülékek többsége egyébként mindenféle időjárási viszonynak ellenáll, tehát nem kell tartani tőle, hogy ha megázik vagy túl hideg, túl meleg helyre tesszük, akkor csődöt mond. A helymeghatározó készülék időről időre rögzíti az adatokat, tehát még azt is meg lehet tudni, hogy a jármű hol, mikor és milyen sebességgel közlekedett.

A legutolsó adatokat lementi, tehát ha a jármű esetleges szétszerelése közben ráakadnak a helymeghatározásra alkalmas GPS-re, akkor is meg lehet állapítani az utoljára rögzített adatokat.

Az adatokat felhasználóval és jelszóval védett bármilyen platformról elérhető felületen lehet lekérdezni, így csak az férhet hozzá, akinek valóban jogosultsága van rá.

Helymeghatározó további előnyei

A helymeghatározásra, nyomkövetésre kitalált rendszer egyébként nem csupán lopás esetén hasznos. Áruszállításnál például fel lehet tölteni a menetlevél adatait, amelyet a szolgáltató bármikor ellenőrizhet, a megrendelő számára szintén bármikor jelentést küldhet a kézbesítés helyzetéről. Néhány szolgáltató még a megtett kilométert, az üzemanyag szintet és egyéb adatokat is vezeti a rendszerében.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*