A távirányítós zár hátrányai

távirányítós zár

A központi távirányítós zár használata nagyon kényelmes, azonban egyre elterjedtebb módszerek vannak az ilyen felszereltséggel rendelkező járművek feltörésére, ellopására. Mire kell figyelni, ha a te kocsidban is ez van?

A távirányítós zár gyengepontja

A távirányítós zár használatára már feltalálták azt az eszközt, amit blokkolni tudja távirányító zár felé továbbított jelét. Ezt a tolvajok szintén előszeretettel használják. Ha megállsz bevásárolni és egyszerűen megnyomod a kulcsodon levő gombot, akkor bizony nem lehetsz biztos abban, hogy az autó ténylegesen be is zárult-e. Te minden gyanú nélkül éppen a bevásárlás közepénél tartasz, amikor az autódat már rég „feltörték” és kirámolták, rosszabb esetben pedig már csak a hűlt helyt találod.

távirányítós zár

Akkor sem lehetsz biztos a gépjármű lezárását illetően, ha a gomb megnyomását követően megpróbálod kilincsel kinyitni az ajtót, hogy ténylegesen bezárult-e az ajtó. A tolvajoknál egyre elterjedtebb az olyan okos készülék, amely egyszerűen megtanulja a kulcsod által kiadott jelet és miután te elhagytad az autódat, egyszerűen egy „pótkulccsal” felnyitják.

Mi a megoldás a távirányítós zár problémájára?

 A legjobb, amit tudok tanácsolni, hogy ha lehet, ne használd. Ha bevásárolni vagy ne sajnáld az időt és energiát bedugni a kulcsot és mechanikusan lezárni a központi zárat. Ezzel az egy mozdulattal mindenféle technikai eszköz vásárlása nélkül hiúsíthatod meg a tolvajok próbálkozását gépjárműved ellopására.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*